top of page
Nyt-LTBB-logo-Sort-Guld-GrønKant-maal-514x382px_25juni20jh_edited.jpg

Om LTBB

Lyngby-Taarbæk Brass Band (LTBB) blev etableret i 1989, og har siden været at finde blandt toppen af danske brass bands. LTBB tæller cirka 30 spilleglade og entusiastiske messingblæsere og slagtøjsspillere, med en gennemsnit-salder på omkring 25 år. I det daglige er LTBB overbygningsorkester i Lyngby-Taarbæk Kommune, med tilknytning til den lokale musikskole. LTBB øver fast hver mandag fra kl. 19.00 til kl. 22.00 på Engelsborg Skolen i Lyngby. Udover de faste mandagsprøver, vil der op til nogle af årets arrangementer være ekstraprøver. Derudover har vi 3-5 øveweekender i løbet af året - som normalt finder sted fra fredag til søndag i Lyngby. 

LTBB søger spilleglæde på et højt musikalsk niveau, og er blevet Danmarksmester flere gange, senest i 2015. LTBB har repræsenteret Danmark ved flere Europamesterskaber for brass bands. Ved EM 2004 i Glasgow opnåede LTBB en flot 5. plads, det foreløbigt bedste resultat et dansk brass band har opnået siden EM for brass bands startede i 1970.

I år 2000 vandt LTBB underholdningskonkurrencen "SilkeBlæs" under ledelse af den engelske dirigent Ray Farr, igen i 2002 under kyndig ledelse af Jesper Juul Sørensen, og i 2005 lavede LTBB hattrick ved at vinde SilkeBlæs for 3. gang i træk - og denne gang med Dennis Andersen på dirigentpodiet. Også i 2018 vandt LTBB konkurrencen, dette år med Michael Thomsen som dirigent.

I forbindelse med orkestrets 10-års jubilæum udgav LTBB sin første CD "Decade of Brass", og i efteråret 2001 debuterede brass bandet på landsdækkende TV. I 2003 udgav orkester sin anden CD "Lad det klinge sødt i sky", der indeholder smukke, stemningsfulde christmas carols og elskede danske julesange, i nye arrangementer for Tritonus koret og Lyngby-Taarbæk Brass Band. I efteråret 2005 udgav LTBB sin tredje CD "Letters from Home" - der indeholder 15 musikkalske hilsner fra vores lettere repertoire, som både vi og vores publikum holder meget af.

Alle cd'er kan bestilles og købes her

LTBB har ved flere lejligheder akkompagneret kendte danske sang- og instrumentalsolister. I rækken af disse kan bl.a. nævnes Dodo Gad, Thomas Eje, Johnny Logan, Anne Dorte Michelsen, Stig Rossen, Jesper Lundgaard, Kurt Ravn, Michael Carøe, Birthe Kjær, Dario Campeotto, og Anders Blichfeldt. 

Brass bandet er kendt for sine underholdende koncerter ved Kultur- og firmaarrangementer, og lokalt er LTBB især kendt for de årlige Nytårs-Gallakoncerter, samt koncerter i forbindelse med Skt. Hans ved Lyngby sø. Og da det nye Lyngby Kulturhus skulle indvies i 2001 blev der igen kaldt på Lyngby-Taarbæk Brass Band.

bottom of page